İNCEKAŞ ELEKTRİK LTD. – ADANA JENERATÖR TAMİR VE BAKIM SERVİSİ
Jeneratör Arızası, Tamiri ve Bakımı için İletişim Numaramızdan Bize Ulaşmanız Yeterlidir.
1) Jeneratör Periyodik Bakımı
Jeneratör bakımlarını yalnızca “dizel jeneratör”, “benzinli jeneratör”, “doğalgazlı jeneratör” tipleri için yapmaktayız. Periyoduk bakım jeneratörün ömrü ve harcadığı kaynak bakımından üstün bir verim sağlamaktadır. Bir çok jeneratör arızasının da periyodik bakım ile önüne geçilmektedir.
Jeneratör periyodik bakımlarının 3 ve 6 aylık bakımlar olarak yapılmasını önermekteyiz. Ancak çok yoğun çalıştırılmayan jeneratörlerin bakımlarının yılda 1 yapılmasında bir sakınca olmayacaktır. Uzun vadede herhangi bir sorunla karşılaşılmaz.
2) Jeneratör Arızaları ve Jeneratör Tamiri
Sık karşılaşılan ve tarafımızca profesyonel olarak garantili şekilde tamiri yapılan jeneratör arızaları şunlardır :
Jeneratörün Sesli/Aşırı Gürültülü Bir Şekilde Çalışması
Bu arızanın nedeni genel olarak yük dengesi bozulan ve rolmanlarında kayma meydana gelen jeneratörlerde
görülür. Tarafımızca yük dengesi sağlanarak rolmanlar yenilenir. Jeneratörün kalan aksamında gevşek olan herhangi bir parça olup olmadığı kontrol edilerek var ise yerine tekrar monte edilir ve sıkıştırılır. Motor saplaması temizlenir ve sıkıştırılır. Rotor hava yolu, motor milinin eğriliği ve motor yataklarındaki aşınma kontrol edilerek tamiri yapılır.
Aşırı Isınma Arızası
Fazla ısınma sorununun başlıca sebeplerinden birisi fazla elektrik değeri yüklenmesidir. Jeneratörün kullanım
koşullarında yer alan değerlerin girilmesi bu soruna bir çözüm olacaktır. Bir diğer nedenlerden birisi jeneratör elektrik sigortasının atmış veya yanmış olmasıdır. Çoğu zaman sigortanın eridiği de görülmektedir. Bu durumda yüksek elektrik direncine sahip yeni bir sigorta kutusu ile hat değiştirilmek zorundadır. Bir başka neden ise soğutma kanalında ortaya çıkan tıkanıklıktır. Jeneratör mevcut soğutma sistemini düzgün çalıştıramaz ise aşırı ısınma sonucu bir çok farklı arıza ortaya çıkarmaktadır. Jeneratörün statör sargılarında da herhangi bir sorun bulunabilir. Sargılar kontrol edilerek tamiri sağlanır. Kısa devre veya herhangi bir kopukluk olması durumunda bu arızalar giderilir.
Voltaj Alçaklığı – Frekans Dalgalılığı – Çıkış Gerilimi Yüksekliği Arızası
- Jeneratör hızının fazla olduğu durumlarda bu arıza regülatör kullanılarak normal frekans değerlerinin sağlanmasıyla giderilir. Gerilimin fazla olduğu durumlarda ise gerilim regülatörü kullanılır. Bazı durumlarda uyartım akımı fazla ölçülmektedir bu durumda kayış gerginlikleri kontrol edilir gerekli durumda değiştirilir. Voltaj yüksekliği durumunda ise regülatör kontaklarına bakılarak temizliği yapılır.
İçerik Özeti